Op zoek naar de beste browser voor iPad of iPhone? Hier zijn een aantal browsers als alternatief voor Safari waar je naar kan kijken voor op een iOS device, iPhone en iPad. Alle onderstaande browsers zijn snel en hebben diverse handige functies. Probeer dus eens een ander browser dan de standaard Safari browser.

De 6 beste web browsers voor iPad en iPhone

Op zoek naar de beste browser voor iPad of iPhone? Hier zijn een aantal browsers als alternatief voor Safari waar je naar kan kijken voor op een iOS device, iPhone en iPad. Alle onderstaande browsers zijn snel en hebben diverse handige functies. Probeer dus eens een ander browser dan de standaard Safari browser.

 

 

We zetten een paar browser hieronder even op een rij:

 

 

 

google-chrome-browser-ipad-iphone1. Google Chrome mobile browser

 

Chrome is op dit moment een van de beste browsers voor iOS en welke ook een goede beveiliging heeft voor het surfen op het web. Deze browser is snel en gemakkelijk in het gebruik. Bovendien is het erg handig om je persoonlijke instellingen te synchroniseren tussen mobiel en PC als je inlogt met je google account. Handige opties zijn het gebruik van tabbladen en de swipe optie om hier tussen te wisselen. De optie om de desktop versie van een site op te vragen in plaats van de mobiele site is een prima optie omdat nog niet elke site volledig geschikt is voor een mobiel.

 

dolphin-browser-ipad-iphone2. Dolphin mobile browser


Dolphin is een van de meest gedownloade browsers in de Appstore. Een van de meest handige opties is het delen van content tussen diverse sociale netwerken. Veel gebruikte website kunnen als icoontje worden neergezet voor snelle toegang. Het gebruik van "Gestures" is tweede handig en snelle manier om een website op te vragen. Maak een Gesture aan en de browser laad automatisch de gevraagde pagina. Schrijf de letter G en google.com word bijvoorbeeld geopend. Voeg daarnaast ook gemakkelijk zelf gestures toe.
Absoluut een van de browser die je geprobeerd moet hebben als alternatief voor Safari. Gratis te downloaden.

 

opera-mini-browser-ipad-iphone3. Opera mini


Opera mini is geoptimaliseerd voor het gebruik op iOS (iPad en iPhone). Deze optimalisatie kan veel data gebruik besparen doordat data gecomprimeerd word gebruikt erg handig dus als je maar een beperkte databundel hebt bij je provider. Naast de snelheid weet OPera mini ook handig de tabbladen visueel te gebruiken zodat de andere tabs snel gekozen kunnen worden.

 

 

atomic-web-browser-ipad-iphone4. Atomic browser


De Atomic browser bevat veel opties die handig zijnin het gebruik. Een onbeperkt aantal tabbladen, een ingebouwde "ad blocker" en een geintegreerd gebruik van dropbox maken het een ideale browser. Voor de gebruiker die wat meer technische gebruik wil makenis het mogelijk om de Useragent te wisselen. Omdat een scherm vaak maar beperkt is is de optie om op volledig scherm (full screen) te kunnen kijken erg prettig.
Vind je het handig om bestanden te downloaden dan kan dat gemakkelijk door een link te selecteren. Het is ook mogelijk om meerdere downloads tegelijk te hebben en om deze tijdelijk te pauzeren en weer te starten.


mercury-browser-pro-ipad-iphone5. Mercury Browser Pro


De Mercury browser Pro is simpel, snel en elegant in het gebruik op iOS. De pro versie heeft handige opties zoals voledig scherm, een ad-blocker, download manager en ook een dropbox en google drive integratie om bestanden te delen. 

 

 

 

 

coast opera6. Opera Coast

 

Naast Opera mini is er nu de nieuwe webbrowser Coast voor de iPad. Deze nieuwe browser heeft een strak design wat zeer geschikt is voor gebruik op de tablet. Het is intuitief in gebruik en overzichtelijk met de 'swipe' mogelijkheden. Met het instellen van tegels (vierkantjes met een logo) is een snelle toegang tot de meest favoriete websites mogelijk. Het beheer van deze tegels of "tile view' is gemakkelijk en snel te doen.

Update: Deze browser is sinds augustus 2017 niet meer beschikbaar in de App store.