Een browser kiezen? Elke browser heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen, welke voor jou het meest belangrijk zijn, geven voor jou aan wat de beste browser is. Veiligheid, snelheid en gemak zijn de features die de meeste browser hebben. Om een goede  browser keuze te maken staan hier over een overzicht van veel gebruikte browser op een rij.  De meeste gebruikte browser zijn nog altijd, Chrome, Edge, Firefox, Opera  en Safari. De bekende browser Internet Explorer van Microsoft word nog wel gebruikt  maar is inmiddels vervangen door MS Edge. Het advies is dan al enige tijd deze browser niet meer te gebruiken maar om over te stappen om een modernere browser.
 
Nadat je een keuze hebt gemaakt en de browser hebt gedownload en geinstalleerd, kan je deze nieuwe browser gewoon naast je huidige browser(s) gebruiken. Bevalt de nieuw webbrowser goed? Stel deze dan in als je standaard browser om op het web te surfen.
 
 

Gratis internet browsers downloaden

Hieronder tref je een overzicht van de 5 meest gebruikte browsers en daaronder nog een overzicht van diverse alternatieven. Bijna elke browser leverancier bied zijn webbrowser als gratis download aan om het web via PC, Tablet of smartphone te kunnen ontdekken.
 

Browser kiezen? De 5 meest gebruikte browsers

 

Google Chrome

De keuze van velen - Chrome Browser kiezen? Google Chrome is een snelle, browser. Werkt op elke computer of mobiel toestel en beschermt automatisch tegen beveiligingsrisico's als phishing en gevaarlijke sites. Het is demeest gebruikte browser in 2020.
Chrome

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox De online veiligheid is voor Firefox de hoogste prioriteit en houd trackers in de gaten. Firefox houd wachtwoorden veilig en heeft veel uitbreidingen (Add-ons) waarmee je het meeste en beste uit het web weet te halen. Deze populaire browser word gekozen door o.a. web ontwikkelaars.
Firefox
 

Safari (Apple)

Safari de standaard op IOS Safari is Apple's browser voor MAC computers of IOS toestellen. Eeen van de meest innovatieve browser ter wereld. Bekijk pagina's op volscherm zonder de browser randen. Standaard op elke iPhone en iPad aanwezig. Geen updates meer voor Windows.
Safari

Microsoft Edge browser

Edge de standaard browser op Windows Prestaties van wereldklasse met meer privacy, meer productiviteit en een waardevollere surfervaring. De opvolger van de oude bekende Internet Explorer browser van Microsoft.Beschikbaar voor o.a. Windows, Mac, Android en IOS.
MS Edge
 

Opera Browser

Opera De Opera browser is ontwikkeld door het Noorse bedrijf Opera Software. Deze browser bevat een nieuwsgroepenlezer, een RSS-lezer, een IRC-client en een BitTorrent-client. Uitgebreide mogelijkheden om met tabbed browsing te werken. Beschikbaar voor diverse besturingssystemen voor desktop en mobiel.
Opera
 
 

Wil je Toch voor een Alernatieve Browser kiezen?

 

Vivaldi Browser

Vivaldi browser - keuze voor een moderen browser Vivaldi is de nieuwe browser van Opera die gebasseerd is op dezelfde code als Chrome. De browser heeft diverse handige nieuwe features die het uitproberen waard zijn, zoals het aanpassen van het menu en het samenvoegen van tabbladen op een manier die anders browser nog niet hebben.
VIVALDI

Safe Exam Browser (SEB)

SEB Browser Safe Exam Browser (SEB) is een web omgeving speciaal ingericht om online examen mogelijk te maken. Tijdens het gebruik word van de computer een beveiligde workstation gemaakt zodat je tijdens een examen geen gebruik van andere websites of informatie gebruik kkan maken.
Safe Exam Browser

Blisk - Developers choice

Blisk voor web developers Blisk is een op Chromium-gebaseerde browser voor de Web en App ontwikkelaar die de productiviteit en codekwaliteit wil verbeteren door handige tools aan te bieden om je applicatie gemakkelijk te bekijken op desktop, tablet en mobiel.
BLISK BROWSER

Samsung internet

Kies uw favoriete Browser Gebruik je een Samsung Galaxy smartphone dan heb je standaard de Samsung Internet Browser geinstalleerd staan. Deze browser van Samsung is speciaal voor smartphones en tablets ontwikkeld die op Android draaien.
Samsung Internet
 

Avant browser

Avant Avant Browser is een hele snelle web browser met een gebruikersvriendelijke interface. Duidelijk, efficient en met regelmatige updates blijft deze browser up-to-date en veilig. Gebruikt weinig geheugen en is beschikbaar op Windows.
Avantbrowser

Maxthon browser

Maxthon Maxthon 6 is een stap in de toekomst met een nieuwe browser die klaar is voor "Metanet" en gebaseerd op Google's open source Chromium project. Een browser gericht op data gebruik van de gebruiker en de veiligheid van deze gegevens. Maakt gebruik van blockchain identities in plaats van Google of Facebook om overal mee in te loggen.
Maxthon
 

Brave browser

Brave Browser  - de browser in opkomst De Brave browser richt zich op de privacy van de gebruiker. Brave is gebaseerd op Chromium, de open-sourcecode die de basis vormt voor Google Chrome. Houd ongewenste advertenties tegen en vervangt deze voor eigen ads. Beschikbaar op Mac, Windows, Android, iOS en Linux.
Brave

Puffin browser

Puffin Browser werkt net even anders De Puffin Secure Browser werkt op basis van cloud computing technologie en maakt gebruik van servers om websites te openen. De data gaat dus niet direct naar je computer toe maar naar een server. Deze browser is op Android gericht, dus voor de mobiele markt. Een windows en MAC versie zijn beschikbaar. De IOS versie is een LITE versie die geen FLASH meer ondersteund.
Puffin
 

Silk Browser - Amazon

Kies uw favoriete Browser Amazon Silk is een mobiele web browser die de kracht gebruikt van Amazon's cloud systeem, hierdoor gaat het laden van pagina's een stuk sneller. Het is dus een goed alternatieve browser voor metname Android..
AMAZON SILK BROWSER

K-meleon browser

Kies uw favoriete Browser K-Meleon is een gratis, lichtgewicht webbrowser die gebaseerd is op de Gecko-layout-engine van Mozilla, bekend van de Firefox browser. Het doel van K-Meleon is een snelle browser voor Windows te maken die de gebruiker naar eigen behoeften kan aanpassen en uitbreiden, beschikbaar voor Windows 32 OS systemen.
K-MELEON
 

Konqueror

Kies uw favoriete Browser Konqueror is een opensource-webbrowser met bestandsbeheerder. Konqueror wordt meegeleverd met de desktopomgeving KDE. Deze webbrowser draait voornamelijk op Linux en Unix-achtige besturingssystemen.
Konqueror

Slim browser

Slim - Simpel en Snel Sneller opstarten en surfen op internet met een 10x snellere bestandsoverdracht voor fotoen video. Veilig beheren van loginnamen & wachtwoorden, wis veilig alle sporen. Met diverse leuk-om-te-hebben functies.
Slimbrowser
 

Yandex

Kies uw favoriete Browser De Yandex Browser is een freeware webbrowser ontwikkeld door het Nederlands-Russische webzoekbedrijf Yandex dat is gebaseerd op het Chromium open source-project. De beveiliging houdt virussen en frauduleuze webpagina's in de gaten. Naast de browser is Yandex ook een zoekmachine in Rusland.
Yandex browser