Een browser is een programma op een computer of mobiel apparaat waarmee gebruikers op het internet kunnen surfen en informatie op websites kunnen bekijken. Elke browser heeft een logo of icoontje dat voor de meesten zeer herkenbaar is.
Velen zullen wel gehoord hebben van Internet Explorer of misschien ook nog wel van Netscape, de browser die als een van de eerste zeer populair was in de jaren 90. Was het vroeger alleen mogelijk om tekst en afbeeldingen te bekijken, zo kan je nu ook bewegende beelden bekijken via bekende websites zoals o.a. Youtube.
 

Wat is een browser adresbalk?

De browser adresbalk is het gedeelte van de browser waar je de URL of het webadres van een website in kunt typen. Hierdoor kun je naar specifieke webpagina's navigeren en informatie opzoeken op het internet.

Wat wordt bedoeld met een browser?

Met een browser wordt verwezen naar een programma dat is ontworpen om websites en webpagina's te bekijken en te navigeren op het internet.

Hoe weet ik wat mijn browser is?

Er zijn verschillende manieren om te bepalen welke browser je gebruikt:
  • Bekijk de pagina, Welke browser heb ik?
  • Kijk naar de iconen op je bureaublad of in je startmenu
  • Open de browser en ga naar het menu "Help" of "Info"
  • Typ "Welke browser gebruik ik?" in de zoekbalk van de browser

Is Google ook een browser?

Ja, Google is ook een browser. Het is een populaire webbrowser die beschikbaar is voor verschillende besturingssystemen.

Wat is een browser openen?

Een browser openen betekent dat je het programma start en je internetverbinding maakt om websites en webpagina's te bekijken en te navigeren op het internet.

Wat is een internetbrowser of webbrowser?

Een internetbrowser of webbrowser is een andere term voor een browser. Het benadrukt dat het programma specifiek is ontworpen voor het bekijken en navigeren op het internet.

Wat zijn de meest populaire en bekende browsers?

Dit zijn enkele van de meest populaire en bekende browsers die beschikbaar zijn voor gebruik op computers en mobiele apparaten. Elk van deze browsers heeft zijn eigen specifieke functies en voordelen.